Samsunspor 2 - 1 Göztepe


Açıkca söylemek gerekirse vize haftasında olduğumuzdan Samsunspor'un maçını izleyemedim. TRT Spor'dan özetini izlediğim kadarıyla maç ortada gitse de daha net gol pozisyonları bulan taraf Samsunspor'umuz ve nihayetinde bu pozisyonları gole çevirmeyi de bildi, maçın istatistiksel açıdan değerlendirmesi yapmayacağım. Ligin bitimine 5 hafta kala ilk 6 ile  puan farkını 3 de tutan Samsunspor'umuz için bu galibiyet çok önemliydi. Son haftalar da oluşan tam ilk 6 potasına girecekken kaybedilen 3 puanlardan dolayı takım ve taraftar çevresinde bir moral bozukluğu vardı (Boluspor, Karabükspor, Adanaspor maçları). Bu maç oluşan bu kötü havayı kırmak için çok önemliydi. Sonuçta da daha çok isteyen taraf maçı kazanmış oldu.

Ligin kalan son 5 haftasına ve oluşan puan durumuna bakmak gerekirse Samsunspor'umuza 50-53 arası puan play-off mücadelesi için yetecek gibi duruyor
Samsunspor'umuzun kalan 5 maçına bakarsak, Hiç kuşku en önemli maçları dışarıdaki Giresunspor ve Balıkesirspor maçları ve buradan alacağı 6 puan play-off 'u bize getirecektir,deplasmanlardaki istatistiğimize unutmamamız gerek(5G 3B 6M).


Bu da ilk 6 için mücadele edeceğimiz rakiplerin son 5 maçları:

 

Genel olarak 4 takımın kalan maçlarına bakıldğında en dezavantajlı Elazığspor ve en avantajlı takımlar ise Samsunspor'umuz ve Balıkesirspor gibi duruyor, bizim en avantajlı yanımız 3 rakibin 2 siyle henüz oynamamış olmamız ve kalan diğer maçların alt sıralardaki takımlarla olması. Bizim en büyük handikapımız ise oynayacağımız 2 maçta deplasmanda olması. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beste TV - Heyecan yapıyorum Ölürcesine